Headless en Decoupled: wat en waarom?


Blog platformen zoals WordPress, Squarespace en Wix zijn voorbeelden van traditionele CMS systemen.

Bij een traditioneel CMS systeem, heb je een back-end waar je informatie ingeeft en een frontend die daar rechtstreeks aan verbonden is en de info weergeeft.

Tegen 2022 zullen er in onze woningen ongeveer 40 miljoen IoT (Internet Of Things) toestellen aanwezig zijn.

Dat zijn allemaal toestellen die verbonden zijn met het internet zoals smartphones, intelligente luidsprekers, horloges, wasmachines, slimme sloten, auto's,...

Elk bedrijf probeert dan ook zoveel mogelijk aandacht en connectie met zijn klanten aan te gaan en de primaire vraag is dan: "hoe krijg ik mijn info op het juiste moment bij het juiste doel publiek?"

Nu komen we bij het ontstaan van het idee van "Headless" of "Decoupled" te werken, namelijk we zorgen voor een achterliggend systeem waarmee je de informatie beheerd (=ons Drupal CMS) en LOS GEKOPPELD daarvan zijn er zijn allerlei front-end (weergave) systemen we die info naar verspreiden en weergeven.

We geven dus niet enkel nog onze info aan onze website door, maar even goed aan een app, scherm of ander toestel of systeem.

Als we ons focussen op louter het weergeven van de info op een website, alleen daar al evolueert de techniek om info weer te geven razendsnel en moet de geschikte oplossing gekozen worden die het beste past bij de nood.